Automotive Blogs

Stesen LRT Bukit Jalil dilanjutkan operasi hingga 1 pagi pada 1 Dis ini sempena Piala Malaysia 2021

Rapid KL telah mengumumkan operasi Stesen LRT Bukit Jalil akan dilanjutkan sehingga jam 1 pagi pada 1 Disember ini bersempena dengan perlawanan akhir Piala Malaysia 2021 yang berlangsung pada malam ini, 30 Nov.

Pengendali perkhidmatan tren Transit Aliran Ringan (LRT) itu berkata, lanjutan waktu operasi berkenaan adalah untuk Stesen LRT Bukit Jalil sahaja, manakala stesen-stesen lain akan menamatkan perkhidmatannya mengikut waktu biasa.

Bagi pengguna LRT di stesen berkenaan yang menonton perlawanan akhir bola sepak di Stadium Nasional Bukit Jalil pada malam tersebut, dinasihati agar membeli token perjalanan balik sebelum keluar dari stesen tersebut (sebelum ke stadium), atau pun menggunakan pembayaran tanpa tunai.

Apa pun, pengguna LRT diminta untuk terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk sentiasa memakai facemask dan menjaga penjarakkan sosial memandangkan negara kita masih diancam virus Covid-19.

Bagi yang bergejala atau pun kontak rapat pesakit Covid-19, pastikan anda menjalani kuarantin di rumah atau pun segera mendapatkan rawatan di hospital, jangan pula ‘sengaja-cari-pasal’ berasak-asak di stadium semata-mata nak menonton perlawanan akhir Piala Malaysia 2021 yang melibatkan pasukan Johor Darul Takzim (JDT) menentang Kuala Lumpur City (KL City). Tengok kat televisyen pun dah okay.

The post Stesen LRT Bukit Jalil dilanjutkan operasi hingga 1 pagi pada 1 Dis ini sempena Piala Malaysia 2021 appeared first on Paul Tan’s Automotive News.